Înfigerea tuburilor şi ţevilor de cuvelaj cu ajutorul unui ciocan pneumatic este o modalitate trenchless excelentă şi rentabilă pentru aşezarea ţevilor şi conductelor de cuvelaj dedesubtul arterelor rutiere, liniilor de cale ferată şi echipamentelor finisate. Deseori modalitatea de înfigere a ţevilor de cuvelaj cu un ciocan pneumatic este preferată pentru solurile instabile, în cazurile în care există pietre mobile, balast etc. Comparată cu alte modalităţi, înfigerea ţevilor de cuvelaj cu ciocanul pneumatic reduce timpul necesar pentru pregătire, executare, preţul echipamentelor şi necesarul de mentenanţă.
Aşa zisul “pipe ramming” este cea mai modernă metodă, şi cea mai ieftină, pentru aşezarea ţevilor de cuvelaj în dedesubtul construcţiilor existente. În general, pregătirea pentru implementarea acestei metode este asociată cu realizarea unui cămin de pornire pentru instalarea ţevii de cuvelaj şi “ciocanul” în sine care este prin de acea ţeavă. Poziționarea țevii se face pe nişte profile de oțel, care sunt pregătite în prealabil și aliniate în funcție de panta dorită pe care o dorim executată pentru foraj.
Executarea forajului se face destul de repede, în funcţie de sol şi de diametrul ţevii, randamentul fiind de până la 4 metri/oră. După realizarea forajului, ţeava aşezată va rămâne plină de sol, evacuarea căruia se face în general cu ajutorul unui melc sau unei maşini de curăţare şanţuri.
Ciocanele pneumatice pentru înfigerea ţevilor de cuvelaj vin cu nişte parametri şi proprietăţi de-adreptul unice şi care nu pot fi găsite la metodele competitorilor. De asemenea, toate produsele noastre pentru înfigerea ţevilor de cuvelaj sunt realizate cu respectarea unor standarde de calitate mai mult ca riguroase, garantând fiabilitate şi siguranţă pe parcursul înfigerii ţevii de cuvelaj.
Este necesar ca maşinile să aibă posibilitatea de funcţionare în marşalier cu încărcare de 100%, pentru evitarea eventualelor situaţii de avarii.
Acestea trebuie dotate şi cu blocarea marşalierului pentru evitarea eventualelor situaţii de avarii.
Este necesar ca maşinile să fie fixate nemijlocit la ţeava din metal, fără elemente suplimentare precum frânghii, lanţuri, curele etc., astfel se previn ruperile posibile care pot accidenta operatorii.
Presiunea de lucru necesară nu trebuie să depăşească 7,6 bari pentru a se evita accidentarea operatorilor în situaţii de urgență.
Alimentarea ciocanului pneumatic se face cu un maxim de două furtunuri.